TIPS mencari PHOTOGRAPHER

22:06

Assalamualaikum...

hari ni nak beri sikit TIPS MENCARI PhotoG untuk majlis-majlis anda... so pada B2B yang nak pilih khidmat photograper try bace tips ni..insyaAllah membantu... :

  1. pastikan B2B cari sebanyak mungkin blog2/page fb @ mana2 sumber yg boleh anda dapatkan makluman tentang photoG ni..
  2. lebih elok cari SYARIKAT BERDAFTAR
  3. pilih STYLE EDITING yg berkenan dihati ( pilih la lebih sikit..)
  4. tengok pakej harga dan PROMOSI TERKINI yang ditawarkan oleh bolg-blog berkenaan..
  5. bila da tgk harga jangan lupa cek ITEM-ITEM yang diberi based on harga yang ditawarkan..
  6. pastikan item dan style editing itu BERSESUAIAN DENGAN HARGA yg tawarkan..
  7. da boleh buat pilihan,apalagi...CONTACT TERUS! tak kisahlah melalui borang yang disediakan @ email @ no.fon yg ditinggalkan kt page tu...
  8. ISI MAKLUMAT yg diperlukan supaya tiada masalah komunikasi
  9. JUMPA @ BINCANG ( face to face atau bincang melalui telefon..yg mana lebih mudah..)
  10. bila da setuju...... buat pembayaran DEPOSIT UNTUK BOOKING tarikh tersebut.... kenapa kene deposit?? sebab ini untuk pastikan kedua2 pihak tak rugi..dan photoG pun boleh tolak tawaran yg sama dari orng lain yg tak book lagi... pahamkan...
  11. bila da buat bayaran, SIMPAN MAKLUMAN PEMBAYARAN ( resit ATM @ transaksi online @ resit rasmi syarikat berkenaan )
  12. jangan lupa untuk FOLLOW UP for the next action...!!



You Might Also Like

0 komen

FOLLOW @ndweddingwardrobe

Like us on Facebook

FOLLOW @melorstuff